Välkommen till Hovfjället på din skidsemester.

Här trivs alla. Nu har vi ett fantastiskt vinterlandskap och backar och spår som ger dig en underbar vintersemester. Följ vår snöinfo för daglig information, om vi har 1 lift stängd så är det en parallell lift som öppnas vid mycket folk.OBS Lördagar körs det hundspann på Kombispåret då är det inte lämpligt att vara där med andra hundar ,du som vill ut och gå med din hund så har vi gjort ett spår till uppe på myren på toppen, då går du vägen bredvid nalletassen upp till toppen
Kul på påsk ! LÅNGFREDAG

KL 11.00 Lilla Världscupen. Differensslalom för alla.

PÅSKAFTON

KL 11.00 Flygande 200 meter. Lätt hastighetstävling
Klass A –6 år Klass B 7-9 år
Klass C 10-14 år Klass D 15- år

KL 14.30 Maskeradslalom priser till dom bäst 3 utklädda


Godisregn både Långfredag och PåskaftonAlla aktiviteter sker i Nalletassen.
Anmälan vid målvagnen senast 10 min före start.


Sveriges bästa skidanläggning!

Vi är också jätteglada för utmärkelsen som vi fick från sajten turistmål.se där vi utsetts till bästa skidanläggning 2014.

Snösäkra Hovfjället

Sveriges sydligaste fjällnatur erbjuder en fantastisk utsikt över de vinterklädda Finnskogarna och det omgivande naturreservatet. På toppen av Hovfjället 542 m.ö.h. hittar du snösäkra backar och omväxlande längdspår, restaurang, värmestuga, skiduthyrning och skidskola.

Södra Sveriges bästa skidåkning!

Vi erbjuder skidåkning i 15 nedfarter och 6 liftar som passar hela familjen. Hovfjället är planerade med hänsyn till den vackra, naturliga fjällmiljön och här hittar både nybörjaren och den erfarne passande utmaningar. Här finner du Sveriges sydligaste fjällnatur på behagligt avstånd var du än bor i södra Sverige.

Webbkamera

Webbkameran uppdateras flera gånger varje dag. Klicka på bilden för en större bild.

Titta på vår nya film

Nya stugbyn

Äntligen kan man bo liftnära på Hovfjället! Boka din stuga nu på Hovfjällstoppens stugby - 17 nybyggda toppmoderna hus med Ski-in Ski-out. 3 sovrum, kök, sovloft, braskamin, bastu, torkskåp m.m.

Ny väg till Hovfjället

Nu är vägen klar upp till Hovfjället dom brantaste backarna och den knöliga beläggningen är nu ett minne blott.

Våra 360°-bilder

Fler bilder finns här »

Boende för alla

På toppen finns Hovfjällstoppens stugby med moderna jättefina stugor, här finns också vandrarhemsboendet Centrumhuset. I närområdet runt berget finns stugbyar, familjära pensionat, prisvärda van­drarhem, hotell eller privatägda stugor som passar alla plånböcker