Hovfjällets skidanläggning

Hovfjällets topp mäter 542 möh och ligger ca 17 km norr om Torsby i Värmland. Här har det i alla tider varit snösäkert och Hovfjället har i alla tider varit ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen. Naturen är unik och 1969 bildades naturreservatet Hovfjället.

Liftnära boende och säkrare väg

För några år sedan investerades 40 miljoner i anläggningen och en milstolpe i Hovfjällets historia var ett faktum. Våra gäster har alltid efterfrågat liftnära boende, och nu kan vi äntligen erbjuda boende i toppmoderna stugor med riktig ski-in ski-out. Totalt finns 19 hus med 182 sängplatser på toppen av Hovfjället. En annan viktig satsning som gjordes var upprustningen av den gamla krokiga vägen till Hovfjället. Vägen har totalrenoverats och fått delvis ny sträckning. Nu är det betydligt enklare och säkrare att ta sig till Hovfjället!

Fakta

15 nedfarter, 6 liftar, Snowpark, Snökanonsystem, Skidskola, Skiduthyrning, Sportservice, Längd- och turspår, Restaurang, Boende, Husvagnscamping, Servicebyggnad, Aktiviteter m.m.
Gröna pister
* Nalletassen
* Myrstigen
* Uttersvängen
* Stora Bäverlutet
* Lilla Bäverlutet
* Snoksvängen
* Rävrakan
Röda pister
* Vargstupet
* Sorkpisten
* Lofallet
* Älgstråket
* Järvstupet
Svarta pister
* Harsprånget
* Björnfallet
* Mårdstigen
Liftar
* Trestolsliftar: 1
* Knappliftar: 4
* Släpliftar: 1
     

Hovfjällets naturreservat

I Hovfjällets naturreservat samsas målsättningarna att bevara och vårda värdefull natur med anläggningar för friluftsliv. Här finns mängder av leder för vandring och längdskidåkning men också backar för utförsåkning.
Läs merLänstyrelsens hemsida »
Här finns en folder om Hovfjällets Naturreservat som pdf-fil »Stora Turismpriset 2005

gick till Hovfjällsgruppen Ekonomisk Förening. Vid en cermoni på Quality Spa & Resort Selma Lagerlöf i Sunne mottog föreningen Värmland Turistakademiens pris. Motiveringen var att Gruppen med ett 10-tal företag inom besöksnäringen, har visat vad man kan åstadkomma genom samverkan inom ett geografiskt avgränsat område.
Hovfjällsgruppen är en ekonomisk förening som bildats gemensamt av turismföretag för att samordan marknadsföringen och utvecklingen av turismen kring Hovfjällets skidanläggning.